Skip to main content

Voordelen van het partnerschap

Orthoparc heeft samenwerkingen met meerdere praktijken. Dit doen we om de zorg beter te kunnen organiseren voor onze patiënten. We hanteren hierbij geen minimale vereisten van een praktijk om partner te worden. Partners vermeldt Orthoparc op haar website, in de praktijkzoeker. Wanneer er een samenwerkingsovereenkomst is getekend, vragen we partners om minimaal één Orthoparc-scholing per jaar (gratis) te volgen. Dit betreft scholingen over ingrepen die Orthoparc uitvoert, zoals operatie en behandeling van THP, TKP, heupscopie, patellastabilisatie, standbeencorrectie en VKB. Deze scholingen zijn geaccrediteerd en deelnemers krijgen hier dus punten voor.

Op een rij:

 • Orthoparc geeft jaarlijks kosteloos één geaccrediteerde training aan de partner
 • Orthoparc adviseert patiënten die (nog) niet in aanmerking komen voor een operatie om therapie te volgen bij een van de partners van Orthoparc
 • Wanneer een patiënt nog geen therapeut heeft voor het herstel, verwijst Orthoparc naar haar partners
 • Orthoparc vermeldt haar partners op de website
 • Direct contact met het Orthoparc team (orthopeden en fysiotherapeuten), reactie binnen 24 uur
 • Mogelijkheden om mee te kijken met operatie(s)
 • Overdracht naar de oefen- of fysiotherapeut
 • Inloggegevens voor het partnerplatform met bijvoorbeeld toegang tot de meest recente richtlijnen en inschrijven voor scholingen

Wat u als praktijk mag verwachten van Orthoparc:

 • Jaarlijks kosteloos één geaccrediteerde training
 • Orthoparc vermeldt haar partners op de website, direct na het tekenen van de overeenkomst
 • Specialisten van Orthoparc adviseren patiënten die (nog) niet in aanmerking komen voor een operatie om therapie te volgen bij een van de partners van Orthoparc
 • Patiënten die nog geen therapeut hebben voor het postoperatieve herstel worden geadviseerd naar een partner van Orthoparc te gaan
 • Direct contact met het Orthoparc team, reactie binnen 24 uur
 • Partner ontvangt direct een brochure met de belangrijkste informatie over Orthoparc om patiënten op de juiste wijze voor te lichten
 • Partner krijgt toegang tot het partnerplatform, met o.a. de meest recente richtlijnen van Orthoparc

Waarom Orthoparc?

 1. Korte toegangstijd. Bij Orthoparc wordt de wachtlijst meestal bepaald door de levering van bijvoorbeeld een 3d-geprinte mal. Patiënten kunnen binnen twee weken terecht op onze poli.
 2. Orthoparc zet innovatieve operatietechnieken in, waaronder de Signature Total knee, waarmee de prothese aan de hand van een 3d-mal in de knie wordt uitgelijnd.
 3. Orthoparc werkt met het concept ‘Rapid recovery’. Dit betekent een snelle mobilisatie na de operatie. Om dit mogelijk te maken heeft Orthoparc een speciaal anesthesie- en medicatieprotocol ontwikkeld. In veel gevallen betekent dit dat patiënten de dag van operatie weer naar huis mogen.
 4. Orthoparc heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. De patiënt zal bij de intake, operatie en nacontrole altijd zelf de behandelend arts zien.
 5. Orthoparc wordt altijd vergoed door de zorgverzekeraar, ook als er geen contract is met deze verzekeraar (zoals ook bij ziekenhuizen het geval is).
 6. De patiënt herstelt in de eigen thuissituatie onder begeleiding van de eigen therapeut, maar het is altijd mogelijkheid om contact te hebben met de fysiotherapeut(en) van Orthoparc.
 7. Orthoparc is 24/7 bereikbaar, mochten er zich in de thuissituatie toch problemen voordoen.
 8. De specialisten van Orthoparc zijn supergespecialiseerd, de meeste Orthopeden zijn gepromoveerd op een specifiek onderwerp.
 9. Patiënten kunnen bij Orthoparc terecht voor de volgende ingrepen:

Interesse in een samenwerking met Orthoparc?

Meldt uw praktijk dan hier aan:

Aanmelden als partner